Transport en HACCP

Transportbedrijven moeten gebruik maken van de hygiënecode voor transport, opslag en distributie van levensmiddelen. Deze Code is voor alle bedrijven die met levensmiddelen werken en te maken hebben met vervoer en opslag. De HACCP Code stelt bedrijven in staat om aan de wettelijke eisen voor hygiënisch en voedselveilig werken te voldoen.

Belangrijke modules in Hygiënecode online voor de transport, opslag en distributie van levensmiddelen zijn;

* schoonmaakschema * temperatuurmeting * 2/12 uur regeling * werkplanning * klachten * bereiden/terug koelen * handboek * notitie en meldingen * ontvangst leveringen * kalibreren thermometer * personeelsbestand * presenteren / kerntemperatuur.

uitbreiden met:

* urenregistratie en planning * ongediertebestrijding * voorraad beheer producten/artikelen * e-mail alert * receptenboek* Allergenen

Tuinbouw en HACCP

Sinds 1997 is iedereen verplicht te werken volgen de hygiënecode voor de AGF detailhandel.

De meeste handelingen die in de hygiënecode worden omschreven, betreffen het snijden of bewerken van groenten en fruit tot panklare producten en rauwkost of het bereiden van andere producten met als basis groenten en fruit.

In de hygiënecode zijn richtlijnen opgenomen over inrichting, productie, verkoop en een juiste manier van werken. Deze richtlijnen hebben als doel een optimale hygiëne te bereiken bij de bewerking, opslag en verkoop van je producten. Vooral producten die worden bewerkt en de integratie van andere producten, zoals vlees en vis, lopen een groter risico als het gaat om kwaliteit en hygiëne. Dit vraagt om een betere beheersing van de kwaliteit. Voorgesneden rauwkost is bijvoorbeeld een belangrijk product in je omzet, maar niet altijd even hygiënisch. Als je werkt conform de Hygiënecode, wat dus verplicht is, weet je zeker dat je voldoet aan de wetgeving omtrent voedselveiligheid en kun je op goedkeuring van de Nieuwe Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit rekenen bij 

Belangrijke modules in Hygiënecode online voor de hygiënecode voor de AGF detailhandel zijn;

* schoonmaakschema * temperatuurmeting * 2/12 uur regeling * werkplanning * klachten * bereiden/terug koelen * handboek * notitie en meldingen * ontvangst leveringen * kalibreren thermometer * personeelsbestand * presenteren / kerntemperatuur.

uitbreiden met:

* urenregistratie en planning * ongediertebestrijding * voorraad beheer producten/artikelen * e-mail alert * receptenboek* Allergenen